Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Raed Arafat la sediul ISU București - Ilfov   (Foto: Mihai Diac)

Raed Arafat la sediul ISU București - Ilfov (Foto: Mihai Diac)

Pompierii au un deficit de peste 13.000 de oameni

Inspectoratele pentru Situații de Urgență ar trebui să aibă 41.000 de angajați, dar nu au, în prezent, decât 27.000 - 28.000 de oameni, a declarat, miercuri, secretarul de stat Raed Arafat.

Mihai Diac 0 comentarii

Din datele prezentate de secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din Ministerul de Interne, reiese că structurile din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au în prezent un deficit de circa 13.000 de oameni.

Secretarul de stat a precizat că necesarul de angajați, "doar la nivelul IGSU", ar fi de circa 41.000 de oameni, acesta fiind nivelul care s-a calculat în anul 2004, când s-a realizat profesionalizarea integrală (fără militari în termen) a acestei structuri din Ministerul de Interne.

Numărul maxim de angajați în cadrul IGSU a fost de circa 32.000 - 35.000 de oameni, dar acesta a fost redus, imediat după aceea, din cauza crizei economice care a afectat inclusiv România.

În condițiile actualei lipse de personal, pentru a acoperi toate misiunile, angajații IGSU sunt obligați să presteze ore suplimentare, a precizat secretarul de stat.

Raed Arafat a făcut aceste declarații la sediul ISU București - Ilfov, cu prilejul ceremoniei de finalizare a proiectului "Multi Risc Modul I", destinat îmbunătățirii capacității de acțiune a IGSU.

Comentarii

loading...