8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialPrahova: Alunecări de teren, reactivate în mai multe localităţi. Case și drumuri...

Prahova: Alunecări de teren, reactivate în mai multe localităţi. Case și drumuri afectate

Potrivit unui comunicat emis, luni, de Prefectura Prahova, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au emis 11 sesizări care fac referire la alunecări de teren, dar şi şase sesizări privind inundaţii de terenuri agricole.

În urma precipitaţiilor, s-au reactivat alunecări de teren în 11 localităţi ale judeţului, fiind afectate mai multe locuinţe, dar şi drumuri şi poduri.

Astfel, şapte locuinţe din Boldeşti Scăeni, zona Seciu, Plopu, zona Gâlmeea, Valea Călugărească şi Scorţeni sunt afectate din cauza alunecărilor, iar o alta este izolată la Boldeşti Scăeni, unde s-a produs o alunecare pe DC 55B.

Conform sursei citate, în acest moment niciun drum judeţean nu este închis.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a declarat, pentru AGERPRES, că pe toate drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă, fără ca drumarii să fi intervenit în vreun fel, în contextul în care contractul subsecvent încheiat în cadrul acordului cadru privind deszăpezirea arterelor judeţene a expirat la data de 15 martie.

Toader a precizat că, date fiind avertizările meteo valabile pentru judeţul Prahova, în cursul zilei de luni se va încheia un nou contract subsecvent.

Cele mai citite

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă