23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialUPDATE Prahova: Au început căutările cu elicopterul în cazul turistului dispărut în...

UPDATE Prahova: Au început căutările cu elicopterul în cazul turistului dispărut în Masivul Bucegi

UPDATE 20.55 Trupul neînsufleţit al parapantistului american a fost recuperat

Trupul neînsufleţit al turistului american care a decedat miercuri după ce căzut cu parapanta în Masivul Bucegi a fost recuperat de salvamontişti din zona stâncoasă în care se afla, acesta urmând a fi predat IML-ului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, cadavrul va fi transportat la Piatra Arsă, iar de acolo va fi preluat de reprezentanţi ai IML.

Un turist american a murit după ce a căzut cu parapanta în zona Crucii Caraiman. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, trupul acestuia a fost localizat din elicopter, undeva în dreapta Crucii Caraiman, pe stânci, înfăşurat în parapantă.

 

UPDATE 16.27. Parapantistul american dispărut în Bucegi a fost localizat

Parapantistul american, care a dispărut miercuri dimineaţă, după ce s-a lansat în zbor de la Crucea Caraiman, a fost localizat, din elicopterul chemat să survoleze zona, acesta urmând a fi recuperat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, bărbatul a fost localizat din elicopter pe stânci, în dreapta Crucii Caraiman, el fiind înfăşurat în parapantă.

La faţa locului a fost solicitat elicopterul cu troliu pentru ridicarea persoanei în cauză, autorităţile neputând preciza la acest moment dacă turistul mai este în viaţă sau nu.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie (IGAV) a început să survoleze zona, iar un alt elicopter, de asistenţă medicală, care este prealarmat, se află în judeţul Braşov, fiind pregătit să intervină în caz de nevoie.

De asemenea, la căutări este folosită şi o dronă, a precizat sursa citată.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova, miercuri dimineaţă, în jurul orei 9,00, a fost primit un apel pe numărul de urgenţă 112, în care se sesiza faptul că un turist american a dispărut după ce s-a lansat în zbor cu parapanta de la Crucea Caraiman spre staţiunea Buşteni.

Persoana în cauză făcea parte dintr-un grup format din doi americani şi un neozeelandez, toţi cei trei lansându-se cu parapanta spre Buşteni.

Unul dintre cetăţenii americani s-a lansat ultimul şi, din cauza curenţilor de aer, nu a mai ajuns la destinaţie, dispariţia lui fiind sesizată de însoţitorii săi la 112.

La acţiunea de căutare participă salvamontişti, jandarmi montani şi o sută de pompieri militari.

Vasiloae a precizat că s-au constituit, până în prezent, trei echipe de căutare la sol, respectiv una formată din pompieri şi jandarmi, care se află pe traseul Valea Albă-Kalinderu, o a doua formată din salvatori montani, care acţionează pe traseul Valea Spumoasă- Vâlcelul Portiţei şi o a treia care se află la punctul de comandă, aşteptând date ale căutării aeriene pentru a putea acţiona terestru.

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă