Foto Arhiva

Foto Arhiva

Prahova: Dosar penal pentru o substanţă în valoare de 17.000 de lei

Un prahovean este cercetat pentru înşelăciune după ce a obţinut de la medical oncolog o reţetă pentru un medicament contra cancerului, pe numele mamei sale, femeia fiind moartă. Ulterior, medicamentul a fost vândut, potrivit Mediafax.

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Potrivit Poliţiei Prahova, doi ploieşteni, un bărbat şi o femeie, sunt bănuiţi de înşelăciune, respectiv complicitate la această faptă, pentru că ar fi obţinut un medicament oncologic pe numele unei femei decedate şi apoi l-ar fi vândut.

Din cercetările poliţiştilor, bărbatul, după decesul mamei sale, s-ar fi prezentat la un spital şi ar fi solicitat medicului curant oncolog al defunctei eliberarea unei reţete.

„A motivat că femeia nu este deplasabilă. Medicul i-ar fi eliberat o reţetă cu medicamentul solicitat, iar în cursul aceleiaşi zile, medicamentul prescris ar fi fost ridicat dintr-o farmacie de către complicea sa. Medicamentul în valoare de 17.077 lei, decontat integral de ce CAS, ar fi fost vândut ulterior cu o sumă inferioară de către o persoană necunoscută. Dosarul penal a fost înaintat unităţii de parchet cu propunerea de sesizare a instanţei competente să soluţioneze cauza”, arată reprezentanţii Poliţiei Prahova.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că poliţiştii au intrat pe fir după ce medicul a depus reclamaţie. Doctorul s-a dus să deconteze reţeta şi atunci a observat că femeia figurează ca decedată.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al CAS Prahova, Cătălin Tudorache, a declarat, joi, că în ultima perioadă s-au înregistrat aproximativ 30 de astfel de cazuri.

“În ultima perioadă au fost aproximativ 30 de astfel de cazuri. Prin Serviciul Control se fac verificări prin suprapunerea bazalor de date. Aşa se depistează astfel de cazuri. Apoi se face control la furnizorul de servicii medicale care a prescris medicamentele, se recuperează suma şi se fac şi plângeri penale”, a declarat Tudorache.

Comentarii

loading...