18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialPrahova, Oleum 18 - exerciţii antiteroriste la care participă 150 de jadarmi

Prahova, Oleum 18 – exerciţii antiteroriste la care participă 150 de jadarmi

Potrivit şefului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, Liviu Coman, este vorba despre trei situaţii tactice care vor avea loc în pasajul subteran din centrul Ploieştiului, la sediul Curţii de Apel Ploieşti, dar şi în incinta fostei tabere de elevi de la Păuleşti.

“Aceste exerciţii sunt importante, având în vedere situaţia existentă în Europa. Apoi, sunt nişte exerciţii pe care noi le facem periodic, trimestrial, la toate obiectivele din competenţa Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova şi urmărim modul de intervenţie, reacţia forţelor de ordine la toate situaţiile tactice create.

Efectivele vor fi folosite gradual, dar în acest scenariu se vor folosi două detaşamente din cadrul IJJ Prahova şi unul de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Ploieşti. Este vorba despre aproximativ 150 de jandarmi”, a spus Coman într-o conferinţă de presă.

Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR), colonelul Liviu Uzlău, a explicat că astfel de exerciţii se desfăşoară şi se execută “pentru a tinde către perfecţiune”, el punctând că România ar face faţă unei situaţii reale.

“Scopul exerciţiului este de antrenare a componentelor Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului pentru gestionarea în comun a provocărilor determinate de intervenţia antiteroristă la obiective din competenţa Jandarmeriei Române, de perfecţionare şi testare a efectivelor de jandarmi.

Se urmăreşte evaluarea modului de desfăşurare a tuturor activităţilor cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, al etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare şi coordonarea forţelor din teren, până la modul de acţiune efectiv al forţelor de ordine participante, într-o situaţie cât mai aproape de realitate”, se arată într-un comunicat al IJJ Prahova.

În eveniment mai sunt implicaţi reprezentanţi ai Direcţiei Generale Management Operaţional a MAI, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, specialişti din cadrul SRI, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Prahova şi Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Prahova, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă