19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialPrahova: Un topor vechi de 3.500 de ani a fost găsit în...

Prahova: Un topor vechi de 3.500 de ani a fost găsit în albia unui râu

Primarul din Băicoi, Marius Constantin, a declarat, pentru Mediafax, că un topor cu o vechime de aproximativ 3.500 de ani, care provine din epoca bronzului, a fost găsit de un localnic pe albia râului Dâmbu.

”Un localnic l-a găsit. A venit şi mi l-a dat mie, iar eu l-am dus la Muzeul de Istorie şi arheologie, iar în zona respectivă vor fi demarate, din câte am înţeles, şi săpături. Este foarte frumos, are şi un model pe el. Va fi expus la muzeu după ce va fi curăţat”, a declarat Constantin.

Primarul a spus că astfel de unelte au mai fost găsite în zonă, topoarele fiind date, pe vremuri, la schimb.

”Din câte am studiat şi eu, există destul de puţine astfel de unelte găsite în zona noastră. Ai noştri făceau troc, dădeau la schimb mâncare şi luau topoare”, a afirmat primarul din Băicoi.

Potrivit lui Marius Constantin, este posibil ca pe albia râului Dâmbu, în zona în care a fost găsit toporul, să fi fost fie o aşezare, fie ca unealta să fi fost îngropată lângă o comoară.

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă