10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialPreda grijile tale altora prin vanzarea de drepturi litigioase

Preda grijile tale altora prin vanzarea de drepturi litigioase

Un drept il putem numi litigios daca exista un proces inceput si neterminat cu privire la existenta sau extinderea acestuia, aspect reglementat prin art. 1403 din Codul civil.

 Se stie ca exista multe probleme complexe legate de imobil si alte genuri de proprietati si este posibil sa apara dispute intre executanti, administratori si beneficiari. Fiecare rol are diferite atributii; si este important sa iti cunosti si intelegi drepturile si obligatiile, in special atunci cand apar litigii iar tu esti detinatorul de drepturi litigioase.

O modalitate de a primi ajutor de la o agentie de asistenta juridica este de a vinde aceste drepturi litigioase si de a ramane cu banii. Chiar daca pretul contractului de vanzare de drepturi litigioase nu poate fi egalat cu valoarea de piata a bunului, o astfel de tranzactie deseori poate fi unica solutie de a rezolva problema. O atare valoare de piata a bunului poate fi invocata eventual intr-un contract de vanzare cumparare, nu si intr-o vanzare de drepturi litigioase.

 

Drepturi litigioase sunt acele drepturi care pot fi adesea obiectul unei contestatii judiciare.

Posibilitatea vanzarii/cesiunii acestor drepturi constituie regula, exceptiile fiind doar interventiile exprese ale legiuitorului in sensul interzicerii vanzarii de drepturi litigioase in anumite cazuri (exista reglementari care interzic vinderea de drepturi litigioase). Reguli obisnuite in materia vanzarii mobiliare, imobiliare, a cesiunii de creanta vor fi deci, aplicabile. In acest sens, este necesara studierea minutioasa a articolelor dreptului civil ce tin de retractul litigios.

 

Practic, agentia care iti cumpara drepturile litigioase asupra unui imobil iti ofera servicii juridice complete si te ajuta sa-ti rezolvi disputele in proces.

Procentul ridicat de procese castigate in numele clientilor nu poate decat sa demonstreze devotamentul, pregatirea atenta a strategiei de incercare si pasiunea cu care pledeaza, totul catre cel mai bun rezultat posibil pentru clienti. Fiecare litigiu este tratat cu seriozitate, iar cei mai buni avocati si experti in dreptul civil iti vor da o mana de ajutor ca sa ai sanse mari sa castigi procesul.

Concluzionand, ajungem la ideea ca vanzarea drepturilor litigioase ar putea aduce servicii importante celui care, spre exemplu, neavand resurse suficiente pentru sustinerea procesului, ar avea nevoie de realizarea valorii pecuniare a dreptului sau.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă