19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialPrefectura Capitalei a acționat Municipalitatea în instanță

Prefectura Capitalei a acționat Municipalitatea în instanță

„De ce am acţionat în instanţă PMB? Pentru că, în urma corespondenţei oficiale şi a discuţiilor directe, a ales să continue practica de a detaşa consilierii primarului pe posturi din aparatul de specialitate. (…) De ce am atacat această detaşare şi nu altele? Pentru că este cea făcută după ce a avut loc corespondenţa oficială. Vor urma şi celelalte detaşări, din toate primăriile”, a scris Alin Stoica, joi, pe Facebook.

El a menţionat că, de mai mult timp, Prefectura a transmis către toate primăriile din Bucureşti (cele ale celor şase sectoare şi Municipalitate) o adresă de îndrumare prin care exprima poziţia în legătură cu practica detaşării consilierilor primarilor pe posturi în aparatul administrativ, fie în aparatul primăriilor, fie în instituţiile subordonate.

Alin Stoica a precizat că a solicitat primarilor să revină asupra măsurii de detaşare şi să scoată posturile la concurs, pentru a permite o selecţie corectă. „În cazul în care nu puteau rămâne cu postul vacant până la ocuparea prin concurs, pot fi numiţi pe funcţie temporar, până la finalizarea concursului, oameni care îndeplinesc cerinţele postului”, a arătat prefectul Capitalei.

El a spus că o parte dintre primării au înţeles să revină asupra măsurii detaşării consilierilor primarilor, intrând, din punctul său de vedere, în legalitate.

„Alte primării nu au răspuns încă. Primăria Municipiului Bucureşti a răspuns că este legală metoda aceasta”, a precizat Alin Stoica.

Prefectul Capitalei a spus că, potrivit programului de guvernare, se urmăreşte depolitizarea administraţiei şi instituţiilor publice.

„Practica de a aduce în instituţii personal (în special de conducere, dar nu numai – vezi Apele Române) din cadrul aparatului de partid, doar pe considerentul că este loial demnitarului, este păguboasă pentru stat, slăbind instituţiile publice. Totodată, legea prevede că orice post vacant să fie ocupat prin concurs sau examen, iar legea trebuie respectată, pentru a ne asigura că posturile sunt ocupate de oameni bine pregătiţi, cu experienţa şi abilităţile necesare postului”, a menţionat Alin Stoica.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă