13.5 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Pregătim decizia favorabilă privind deschiderea școlilor la 8 februarie, anunță ministrul Educației

„Pregătim o decizie favorabilă privind deschiderea școlilor”, a anunțat, luni, ministrul Educației, prof. dr. Sorin Cîmpeanu. Potrivit acestuia, punctul de vedere al Ministerului Educației va fi prezentat în cadrul ședinței de Guvern care se va desfășura marți, 2 februarie 2021.

Dacă Guvernul va aproba această redeschidere, punerea în practică a deciziei va fi ulterior reglementată printr-un ordin comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății. Redeschiderea școlilor se va face astfel încât să se țină cont atât de prevenirea extinderii pandemiei, cât și de prevenirea riscurilor la incendiu, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educației, circa 15 la sută dintre cele circa 26.000 de clădiri școlare din România nu au autorizație ISU. El a precizat însă că obținerea acestei autorizații este în grija autorităților locale, nu a Ministerului Educației.

Deschiderea școlilor cu elevii în clase ar urma să se producă efectiv de la data de 8 februarie 2021, aceasta fiind ziua în care începe semestrul al doilea.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă