15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialPremierul Viorica Dăncilă vrea o soluție pentru Declarația 600 până marți

Premierul Viorica Dăncilă vrea o soluție pentru Declarația 600 până marți

Premierul Viorica Dăncilă le-a cerut miniştrilor, luni seară, în prima întâlnire în această nouă formulă a Guvernului, să prezinte în fiecare lună un raport privind stadiul implementării programului de guvernare pentru fiecare minister, avertizându-i că va fi “foarte exigentă” în privinţa îndeplinirii măsurilor din program. De asemenea, ea i-a solicitat ministrului Finanţelor, Eudgen Teodorovici, să prezinte până marţi soluţia pentru rezolvarea problemei privind formularul 600.

După ceremonia de depunere a jurământului la Palatul Cotroceni, Viorica Dăncilă a avut o întâlnire la Palatul Victoria cu noii miniştri, cărora le-a cerut să îi prezinte lunar un raport privind stadiul implementării programului de guvernare.

“Vă rog ca în fiecare lună să prezentaţi un raport privind stadiul implementării programului de guvernare pentru fiecare minister în parte. Eu vă asigur de tot sprijinul meu în coordonarea activităţilor dintre ministere. În acelaşi timp, voi fi foarte exigenţă în ceea ce priveşte îndeplinirea măsurilor din programul de guvernare. Vă voi sprijini cât îmi va sta în puteinţă, dar în acelaşi timp aştept şi din partea dumneavoastră la fel de multă rigoare”, le-a spus Viorica Dăncilă miniştrilor.

Ea le-a solicitat noilor miniştri să pregătească cu seriozitate şedinţa de guvern de miercuri şi să finalizeze marţi dimineaţă procedurile de predare-primire a mandatelor.

De asemenea, la finalul intervenţiei Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, să prezinte până marţi soluţia pentru rezolvarea problemei privind formularul 600.

“Domnule Teodorovici, vă rog ca până mâine (marţi, n.r.) să îmi prezentaţi soluţia pentru rezolvarea formularului 600. Îi doresc ca miercuri să adoptăm actele normative necesare pentru a pune capăt discuţiile îndreptăţite care au avut loc în spaţiul public referitor la acest subiect”, a spus Dăncilă. 

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă