Primăria Municipiului București

Primăria Municipiului București

Primăria Capitalei și Ordinul Arhitecților București vor coopera pentru calitatea vieții urbane

Primăria Capitalei și Ordinul Arhitecților București anunță semnarea unui parteneriat pentru ridicarea calității arhitectural -urbanistice a vieții urbane bucureștene.

Mihai Diac 0 comentarii

Primăria Municipiului București (PMB) și Filiala București a Ordinului Arhitecților din România (OAR București) au anunțat semnarea unui parteneriat pentru ridicarea calității arhitectural - urbanistice a vieții urbane bucureștene.

Parteneriatul a fost semnat din partea PMB de primarul general, Nicușor Dan, iar din partea OAR București de președintele acestei filiale, Emil Ivănescu. 

"Parteneriatul-cadru are consemnate o serie de reguli clare pe care ambele părți s-au angajat să le respecte. Acordul semnat este un lucru firesc în contextul în care există un numitor comun foarte puternic: toți cei implicați în dezvoltarea urbanistică și arhitecturală a Capitalei sunt de acord că orașul București nu mai poate continua în maniera ultimilor 30 de ani", precizează un comunicat de presă publicat luni, 14 iunie 2021.

„Bucureștiul are nevoie de o dezvoltare sustenabilă, care să reducă traficul, să reducă poluarea, să aducă grădinița, școala, parcul la o distanță rezonabilă de fiecare locuință, care să dea clădiri și spații publice de calitate, care să crească, pe scurt, calitatea vieții. Arhitecții și urbaniștii sunt esențiali în acest proces. Salut, de aceea, dorința de participare a OAR București la construcția noului București și parteneriatul pe care tocmai l-am semnat", a declarat primarul general, Nicușor Dan.

“Parteneriatul semnat între PMB și OAR București este o garanție a colaborării pentru o capitala europeană, modernă, incluzivă, atentă la calitatea mediului construit. Acordul reprezintă startul unor acțiuni comune ce au ca unic scop creșterea calității vieții bucureștenilor printr-o arhitectură valoroasă, prin respectarea patrimoniului, a spațiului public, printr-un cadru urbanistic coerent și corect, prin eficientizarea și digitalizarea cadrului procedural", a precizat președintele OAR București, Emil Ivănescu.

Comentarii

loading...