Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primăria Constanța are de plătit penalități de peste 28 milioane de lei firmei de salubritate

Primăria Constanța are de plătit penalități de peste 28 milioane de lei firmei de salubritate

Primăria Constanța are de plătit penalități de peste 28 milioane de lei firmei de salubritate Polaris M Holding, după o decizie definitivă a Curții de Apel Iași și un proces care s-a întins pe mai mulți ani.

Cristian Hagi 0 comentarii


Reprezentanții Primăriei cu un ochi râd, cu unul plâng. Râd pentru că inițial instanța stabilise penalități de întârziere de 410 milioane lei, în condițiile în care bugetul de venituri pe 2018 al municipiului este de 488 milioane lei. Plâng pentru că bugetul, din calculele noastre, nu poate suporta o plată de 28 de milioane de lei, în condițiile în care cheltuielile pentru 2018 sunt de peste 758 milioane lei.

Suma exactă pe care trebuie să o plătească primăria este de 28.857.120 lei, adică aproximativ 6,5 milioane euro. Decizia este definitivă și executorie și reprezintă numai penalitățile unei sume de circa 14 milioane de euro, pe care Primăria Constanța trebuie să o plătească firmei de salubritate, conform unei decizii definitive și irevocabile din 2012, dar pe care primăria nu a achitat-o. Penalitățile de întârziere sunt calculate numai pentru perioada 01 februarie 2013-15 decembrie 2015.

Anul trecut, fostul administrator al Polaris M Holding, Eduard Martin, a renunțat la orice penalități, cu condiția ca firma să primească cei 14 milioane de euro stabiliți prin decizie definitivă. Propunerea a fost votată de consilierii locali, dar, cu o zi înainte să fie semnată, Eduard Martin a fost reținut de procurorii DNA, într-un dosar în care era acuzat e evaziune fiscală comisă în urmă cu mai mulți ani. Primarul Decebal Făgădău a cerut anularea acestei înțelegeri, ceea ce s-a și întâmplat.

Primarul Constanței nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere. Ieri, imediat după ce a aflat sentința, acesta a plecat într-o paradă pe străzile orașului, organizată cu ocazia Zilei Constanței.

Comentarii

loading...