Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Beneficiarul, o „fată deșteaptă“ cu două firme de apartament

Beneficiarul, o „fată deșteaptă“ cu două firme de apartament

Primăria Eforie plătește 641 de lei pe zi pentru un site „mort“

Primăria a acordat contractul unei firme minuscule din Slobozia: „Șerban E. Diana Întreprindere Individuală“. Suma pe care o plătește primăria condusă de liberalul Robert Șerban pentru site-ul în sine și întreținerea lui este de 234.000 de lei. Adică 641 de lei pe zi.

Cristian Hagi 0 comentarii

 

Primăria a acordat contractul unei firme minuscule din Slobozia: „Șerban E. Diana Întreprindere Individuală“. Suma pe care o plătește primăria condusă de liberalul Robert Șerban pentru site-ul în sine și întreținerea lui este de 234.000 de lei. Adică 641 de lei pe zi, timp de un an, pentru un site neactualizat de ani buni.

Diana Șerban mai deține o firmă, SC „Aggada Solutions“ SRL, care funcționează la aceeași adresă cu prima, și are același număr de telefon. Această a doua firmă a primit și ea două contracte generoase de la Primăria Eforie, prin încredințare directă, fără licitație.

Primul contract, încheiat de primărie cu „Șerban E. Diana Întreprindere Individuală“ în ianuarie 2018, are valoarea de 108.000 lei. Potrivit contractului, pentru acești bani firma trebuia să facă următoarele:

   actualizare permanentă sau modificare pagini web (texte, imagini etc.), la solicitarea achizitorului – timp de un an de zile, facturare lunară;

   modificare design site în funcție de noi necesități – timp de un an de zile, facturare lunară;

   introducere noi pagini în site, la solicitarea achizitorului, prin reprezentanții săi – timp de un an de zile, facturare lunară;

   preluare imagini, filmări etc. – timp de un an de zile, facturare lunară;

   efectuare actualizări de conținut, creare pagini noi sau editare a paginilor existente, adăugare sau modificare bannere, imagini, comunicate etc. – timp de un an de zile, facturare lunară;

   monitorizare permanentă a site-ului – timp de un an de zile, facturare lunară;

   actualizare partea de software a site-ului, plugin-uri și patch-uri, instrumente pentru webmasteri Google Analytics – timp de un an de zile, facturare lunară;

   alte servicii la cerere – timp de un an de zile, facturare lunară.

Ne-am uitat puțin pe site, ca să vedem cât de riguros este administrat. La categoria „Proiecte“, cea mai nouă informație este din 18 aprilie 2016. La categoria „De interes public“, cea mai recentă informație este din 23 februarie 2018, iar la categoria „Program de lucru“, ultima informație este din ianuarie 2017.

SC „Aggada Solutions“  SRL a avut în 2016 o cifră de afaceri de numai 29.000 lei, cu niciun angajat. A raportat un profit de 5.329 lei. Pagina de Facebook a firmei are 4 like-uri.

 Încă 108.000 lei pentru găzduire web

În aceeași zi, Primăria Eforie a mai încheiat un contract, prin atribuire directă, cu SC „Aggada Solutions“  SRL, deținută tot de Șerban Diana. Suma: tot 108.000 lei. Contractul prevede „servicii profesionale de găzduire web și înregistrare domenii pe servere SSD“. Firma spune așa: „Echipamentele noastre sunt co-locate în unul dintre cele mai moderne data centere din România, situat în București. Serverele SSD vă oferă avantajul unui timp de acces la website și o încărcare rapidă indiferent de mărimea paginilor web“.

Asta înseamnă încă 295 de lei pe zi numai pentru găzduire web. Pachetele de găzduire web oferite de firmele de specialitate din România variază între 1,95 de euro lunar și 80 de euro, fără TVA, circa 5.300 de lei pe an, adică mai puțin de 5% din suma plătită de Primăria Eforie. La 80 de euro, primiți găzduire pe un server privat virtual, spațiu de memorie de 80 GB pe un hard SSD, trafic lunar necontorizat, 5 IP-uri dedicate incluse. Specificațiile sunt mai mult decât suficiente pentru site-ul unei primării mici. În banii aceștia intră și hosting-ul, dar și rezolvarea problemelor tehnice, care se realizează cu celeritate.

Al treilea contract

Asta însă nu este tot. În aceeași zi, Primăria Eforie a mai încheiat un contract cu SC „Aggada Solutions“  SRL, în valoare de 18.000 de lei. Scopul contractului: „servicii complexe de suport tehnic și asistență pentru operarea de website-uri www, pentru administrarea paginilor www și mentenanța acestor website-uri de tip www“. Repetăm: toate cele trei contracte au fost atribuite în aceeași zi. 

 REPLICĂ

 Ce spune primarul

Primăria Eforie este condusă de Robert Șerban (PNL), fost viceprimar al localității. „Nu există nicio relație de rudenie între mine și Diana Șerban“, ne-a declarat el. L-am întrebat pe primar și cum explică această achiziție și prețurile. Ne-a spus că se va interesa la Departamentul Achiziții și ne va răspunde. Am revenit după cinci zile. „Săptămâna trecută am fost ocupat cu proiectele europene pe care le am în diferite faze de implementare. Nu am avut timp să verific. Mâine dimineață voi verifica“, ne-a spus acesta. În momentul când vom primi un răspuns, îl vom publica.

Comentarii

loading...