Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Primăriile din România vor fi digitalizate și în limbile minorităților

Portalul de e-Guvernare Regista va fi disponibil și în patru limbi ale minorităților naționale: maghiară, germană, rusă și sârbă.

Mihai Diac 0 comentarii

Portalul de e-Guvernare Regista va fi disponibil și în patru limbi ale minorităților naționale: maghiară, germană, rusă și sârbă, anunță un comunicat de presă transmis de compania Zitec.

Această facilitate este oferită pentru a ușura accesul tuturor cetățenilor României la portalul de e-Guvernare Regista și pentru promovarea digitalizării instituţiilor publice.

„Regista este o soluție ușor de folosit de către toți locuitorii României, indiferent de limba pe care o vorbesc. Prin introducerea variantelor în limbile maghiară, germană, rusă și sârbă, facilităm comunicarea cetățenilor din comunitățile în care predomină o altă limbă maternă cu instituțiile publice locale, iar pentru expați avem și versiunea în limba engleză. Astfel, aceștia pot să înainteze cereri sau sesizări, să se programeze online la primărie sau să consulte documentele publice. Toate demersurile noastre de promovare și îmbunătățire a funcționalităților Regista au avut drept rezultat creșterea semnificativă a numărului de clienți care au adoptat soluția noastră în ultimul an. Vom continua să introducem constant noi opțiuni pentru a perfecționa aplicația și astfel să sprijinim procesul de digitalizare a administrației publice locale din România”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO și co-fondator Zitec.

Până în prezent, aproximativ 600 de instituţii publice şi companii din toate judeţele României folosesc această aplicație.

Comentarii

loading...