Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primarul din Odorheiu Secuiesc, amendat pentru a doua oară

Primarul din Odorheiu Secuiesc, amendat pentru a doua oară

Primarul din Odorheiu Secuiesc, Árpád Gálfi, a fost amendat pentru a doua oară de Prefectura Harghita, cu 5.000 de lei, pentru că nu a arborat drapelul României lângă însemnele naţionale ale Ungariei, cu ocazia comemorării Revoluţiei ungare din `56.

Rl online 0 comentarii

Prefectul din Harghita, Jean Adrian-Andrei, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că în 23 octombrie, cu ocazia comemorării Revoluţiei ungare din 1956, primarul din Odorheiu Secuiesc a încălcat cu bună ştiinţă legea privind arborarea steagurilor, iar apoi a fost amendat cu 5.000 de lei.

”Comemorarea Revoluţiei din Ungaria de la 1956 o sărbătoreşte comunitatea maghiară în fiecare an. La fel s-a comemorat şi în municipiul Odorheiu Secuiesc pe data de 23 octombrie, zi în care primarul din Odorheiu, Árpád Gálfi, cu bună ştiinţă, a încălcat pentru a doua oară legea privind arborarea steagului Ungariei pe domeniul public. Aşa cum vă spuneam este a doua oară când primarul încalcă cu bună ştiinţă actele normative privitoare la arborarea steagurilor. Aceasta a mai fost sancţionat şi cu ocazia sărbătoririi zilei de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni”, a spus prefectul de Harghita.

Jean Adrian-Andrei a explicat că legea prevede arborarea drapelului României cu ocazia ceremoniilor oficiale, cu caracter local, naţional sau internaţional.

”Nu a existat drapelul românesc nicăieri”, a spus prefectul.

Acesta a adăugat că se aşteaptă ca amenda să fie atacată în instanţă, dar nu are emoţii cu privire la decizia judecătorilor, întrucât consideră că legea în acest caz este foarte clară. Prima dată, primarul din Odorheiu Secuiesc a fost amendat, în 15 martie, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

”Mai mult ca sigur decizia şi procesul verbal vor fi atacate la instanţa de contencios administrativ, dar vreau să vă spun că în primă instanţă noi am câştigat deja procesul din 15 martie. E pe rol şi urmează ca cei de la Curtea de Apel Târgu-Mureş să se pronunţe în noiembrie. Sigur că urmează instanţa să se pronunţe şi cred cu tărie că vom avea câştig de cauză”, a conchis Jean Adrian-Andrei.

Comentarii

loading...