Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primul caz de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon, confirmat la un bărbat din Galaţi

Primul caz de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon, confirmat la un bărbat din Galaţi

Primul caz de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon a fost confirmat, joi, în Galaţi, la un bărbat de peste 80 de ani, din Galaţi.

Rl online 0 comentarii

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în sezonul 2019, în perioada 3 iunie - 18 iulie, a fost înregistrat un caz de infecţie cu virusul West Nile, cu debut în săptămâna 27.

Cazul confirmat a fost înregistrat la grupa de vârstă ≥ 80, la un bărbat cu domiciliul în judeţul Galaţi.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

Comentarii

loading...