15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialProbleme tehnice la site-ul edu.ro

Probleme tehnice la site-ul edu.ro

“Din motive tehnice ce ţin de găzduirea serverului, site-ul www.edu.ro nu poate fi accesat în permanenţă. Organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a (EN VIII) NU sunt afectate de această problemă tehnică”, a transmis luni Ministerul Educaţiei.

Instituţia precizează că, după finalizarea probei de Limba şi literatura română de astăzi, subiectele şi baremele vor fi afişate, la fel ca în anii precedenţi, pe site-ul www.subiecte.edu.ro, după ora 15.00.

Peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a susţin Evaluarea Naţională, iar astăzi s-a desfăşurat proba scrisă la Limba română.

La primul subiect, elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat şase cerinţe pe baza unui text la prima vedere şi au avut de redactat o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze apartenenţa la genul epic a textului dat. Textul a fost selectat din romanul “Inocenţii” al Ioanei Pârvulescu.

La al doilea subiect, elevii au primit tot un text la prima vedere, cu şase cerinţe, şi au avut de redactat o naraţiune de 150-200 de cuvinte în care să relateze o întâmplare petrecută în Cetatea Alba Carolina. Textul a fost selectat din revista National Geographic.

Miercuri, se va desfăşura proba la Matematică, iar joi, proba la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, până la ora 12:00, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţii în intervalul orar 14:00 – 19:00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă