Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: www.edupedu.ro

Foto: www.edupedu.ro

Profesorii din România urmează cursuri care să-i învețe să predea online

La o săptămână după ce cursurile în unitățile școlare au fost suspendate, Ministerul Educației anunță că începe instruirea profesorilor, astfel încât aceștia să devină capabili să predea online.

Mihai Diac 0 comentarii

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a transmis un mesaj către cadrele didactice din învățământul preuniversitar, cărora le aduce la cunoștință că în ziua de joi, 19 martie, începe o sesiune de instruiri online pentru dezvoltarea competențelor digitale.

La aceste cursuri, profesorii vor fi instruiți asupra modului cum se folosesc următoarele aplicații: Teams / Office 365, Google Meet, Zoom, Livresq și Google Classroom.

Programul instruirii dedicate profesorilor este următorul:
- Joi, 19 martie, ora 10.00: Utilizarea Teams/Office 365
- Vineri, 20 martie, ora 11.00: Utilizare Google Meet
- Luni, 23 martie, ora 11.00: Utilizare Zoom
- Marți, 24 martie, ora 11.00: Utilizare Livresq
- Miercuri, 25 martie, ora 11.00: Utilizare Google Classroom

Aceste cursuri vor fi transmise pe internet în timp real și simultan vor fi înregistrate, pentru a putea fi revăzute.

De remarcat este faptul că instruirea profesorilor în domeniul competențelor digitale începe la o săptămână după ce unitățile școlare din România deja s-au închis, din cauza coronavirusului.

Comentarii

loading...