Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Profesorii, kilometri și cozi, pentru participarea la examene

Profesorii, kilometri și cozi, pentru participarea la examene

Profesorii care vor să fie evaluatori la examenele din învățământul preuniversitar sunt obligați să parcurgă kilometri și să aștepte la cozi, pentru a se înscrie în noul corp format de Ministerul Educației.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Profesorii interesați ar fi trebuit să aibă posibilitatea de a se înscrie online pentru selectarea membrilor Corpului de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale (CPEECN), conform programului anunțat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), încă din luna august a anului în curs.

Platforma online, pe care ar fi trebuit să se înscrie profesorii, a picat.

Prin urmare, foarte mulți profesori au fost nevoiți să parcurgă, pe banii lor, kilometrii buni, din alte localități, la inspectoratul școlar din județul lor, pentru a aștepta în rând – cu respectarea mai mult sau mai puțin a normelor de distanțare socială, pe timp de pandemie – și a primi un număr de înregistrare a cererii lor.

 

Ce anunța ministerul

MEC anunța, pe 17 septembrie a.c.,  că a lansat, de la acea dată, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), apelul de selecție destinat cadrelor didactice care doresc să facă parte din CPEECN.

Proiectul a fost anunțat de ministerul de resort încă din luna august a anului în curs, dar, iată, nu s-a reușit realizarea unei platforme care să suporte înscrierea online a candidaților.

“CPEECN se constituie ca grup de profesori, organizați pe discipline de examen/concurs, care îndeplinesc criteriile stabilite la nivel național și urmează să evalueze, într-o manieră unitară și eficientă, lucrările elevilor/cadrelor didactice din cadrul examenelor naționale (evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, bacalaureat, definitivare în învățământ și concursul național de ocupare a posturilor didactice - titularizare)”, se arata intr-un comunicat al MEC.

Ministerul mai precizează că “CPEECN are rolul de a funcționa ca o comunitate de învățare și de a se dezvolta ca organism subordonat inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București”.

Conform calendarului anuntat de MEC, procesul de selecție a candidaților se desfășoară în perioada 21 septembrie - 1 decembrie 2020.

Prima etapă (21 - 30 septembrie 2020) este alocată înscrierii și încărcării dosarelor de înscriere pe platforma informatică dedicată, mai anunța ministerul de resort, în urmă cu doar câteva săptămâni.

Ultima zi de înscriere este și cea în care s-au format numeroase aglomeări de persoane la porțile și ușile birourilor inspectoratelor școlare din teritoriu.

Comentarii

loading...