13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialProfesorii, ultimii la vaccin

Profesorii, ultimii la vaccin

La doar câțiva kilometri de Capitală, în județul Dâmbovița, conducerile unităților de învățământ preuniversitar le-au transmis carelor didactice angajate, care au fost intervievate, referitor la disponibilitatea la vaccinarea anti-COVID-19, că serul va fi administrat, întâi, personalului auxiliar și, ulterior, va urma rândul celui de predare.

În luna februarie, după data la care a fost programată redeschiderea unităților de învățământ preuniversitar, 08.02.2021, urmează să fie vaccinat personalul didactic auxiliar care și-a arătat disponibilitatea.

Ulterior, în luna martie ar urma rândul profesorilor.

 

Ce spune ministerul

Reprezentanții Ministerului Educației au explicat, pentru cotidianul național “România liberă”, că deciziile sunt luate la nivel local.

Ministerul Educației nu se ocupă de înscrierea cadrelor didactice la vaccinare și nu stabilește o prioritizare a anumitor angajați din învățământ, potrivit explicațiilor ce ne-au fost oferite de reprezentanții instituției.

În schimb, Ministerul Educației a centralizat datele din teritoriu legate de disponibilitatea angajaților din sistemul de învățământ de a se vaccina anti-COVID-19, dar nu au putut fi intervievate toate cadrele didactice, astfel încât, perioada de sondare a fost extinsă, până la data de 01 februarie a.c..

Până în momentul de față, la nivelul învățământului preuniversitar, 45,06% dintre angajați au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au răspuns).

În sistemul de învățământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64% (raportat la totalul de 51.094 de titulari angajați în sistemul de învățământ universitar + 9.295 de cadre didactice asociate – inclusiv persoanele care nu au răspuns).

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă