8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialPrograme de reintegrare pentru deţinuţi, inițiate de Direcţia Naţională de Probaţiune

Programe de reintegrare pentru deţinuţi, inițiate de Direcţia Naţională de Probaţiune

Proiectul este iniţiat de către deputatul PSD, Oana Florea, şi senatorul social-democrat, Robert Cazanciuc, alături de parlamentari PSD, PNL şi ALDE.

Potrivit textului normativ, Direcţia Naţională de Probaţiune va elabora şi sprijini desfăşurarea, în colaborare cu alte instituţii ale statului, de acţiuni şi programe de reintegrare socială pe piaţa muncii a persoanelor aflate, potrivit legii, în supravegherea serviciului de probaţiune.

De asemenea, iniţiativa legislativă reglementează atribuţia consilierului de probaţiune de a întocmi, la solicitarea persoanei supravegheate, un raport care va conţine şi o recomandare în vederea angajării acesteia.

În expunerea de motive se arată rezultatele studiului „Opiniile deţinuţilor cu privire la mediul penitenciar românesc” (2009-2011), potrivit căruia în opinia persoanelor private de libertate, lipsa unui loc de muncă reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte cu care se confruntă după liberare.

„În acest context, prezentul proiect de lege îşi propune să armonizeze aspectele de cooperare între instituţiile statului pentru o bună desfăşurare a procesului de reintegrare pe plan social a persoanelor care au executat o pedeapsă privativă de liberate”, mai arată documentul citat.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată în 21 februarie, în calitate de for decizional, de Camera Deputaţilor, potrivit Mediafax.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă