13.1 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăSocialProiect. Reţeaua metropolitană de creşe şi grădiniţe

Proiect. Reţeaua metropolitană de creşe şi grădiniţe

Din aceasta urmează să facă parte şase creşe cu program prelungit (“Băneasa” – Sector 1; “Ştefan cel Mare” – Sector 2; “Pallady” – Sector 3; “Metalurgiei” – Sector 4; “13 Septembrie” – Sector 5; “Militari” – Sector 6) şi şase grădiniţe (“Băneasa” – Sector 1; “Colentina” – Sector 2; “Pallady” – Sector 3; “Metalurgiei” – Sector 4; “Rahova” – Sector 5; “Brâncuşi” – Sector 6).

Conform proiectului de hotărâre, Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism va face demersurile necesare în vederea identificării imobilelor în care Reţeaua metropolitană de creşe şi grădiniţe îşi va desfăşura activitatea.

În raportul de specialitate se arată că în Bucureşti numărul creşelor de stat aflate în subordinea consiliilor locale nu acoperă nevoile existente.

“Numărul de locuri din creşele de stat, unde sunt supravegheaţi şi îngrijiţi copii cu vârste de sub trei ani, nu satisface, având în vedere că în Capitală sunt peste 48.000 de copii cu vârsta până în trei ani”, se menţionează în document.

Potrivit raportului de specialitate, în urmă cu un an, primarul general, Gabriela Firea, afirma că doreşte să acopere acest deficit de locuri în creşe şi grădiniţe.

“Ne-am dori să acoperim acest deficit, iar acolo unde în creşe şi grădiniţe sunt mai mulţi copii într-o grupă decât ar fi ideal, ne dorim (…) să aibă un număr adecvat de copii, astfel încât educatorii să se poată ocupa cât mai bine de fiecare copil în parte”, susţinea Firea.

Cele mai citite

Dan Ștefănescu, afacerist, reținut pentru înșelăciune în cazul “White Tower Ploiești”

Patru persoane, inclusiv omul de afaceri Daniel Ștefănescu și o avocată, au fost reținute de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel...

Jucătorii lui Gică Hagi, petrecere pe cinste după victoria cu Rapid. Louis Munteanu și Grameni, surprinși în club

Victoria impresionantă a echipei Farul Constanța împotriva Rapidului, cu scorul de 2-1, pe terenul acestora din Giulești, a stârnit nu doar bucuria suporterilor, ci...

Aliații din G7 avertizează Iranul să nu furnizeze Rusiei rachete balistice pentru a fi folosite în Ucraina

Membrii alianței G7 au avertizat Iranul că va fi lovit de noi sancțiuni occidentale semnificative dacă va merge mai departe cu planul de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă