Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Protecţia Mediului cere ajutorul cetățenilor pentru salvarea berzelor

Protecţia Mediului cere ajutorul cetățenilor pentru salvarea berzelor

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Bistriţa-Năsăud a cerut, joi, sprijinul populaţiei pentru a salva populaţia de berze revenită în judeţ din ţările calde, având în vedere că frigul face imposibilă asigurarea hranei corespunzătoare pentru acestea.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

"Primele berze s-au întors în judeţul Bistriţa-Năsăud, însă au fost surprinse de zăpada căzută în ultimele zile. Ele trebuie să îndure frigul şi foamea, ca să poată avea ce mânca, cunoscut fiind faptul că se hrănesc cu animăluţe vii, or, acest tip de hrană este imposibil de găsit în condiţiile în care gerul a îngheţat lacurile, iar câmpiile sunt acoperite cu zăpadă îngheţată. (...) Ajutaţi berzele să aducă primăvara!", se arată într-un comunicat de presă al APM Bistriţa-Năsăud.

Cei de la Protecţia Mediului au preluat apelul făcut de Societatea Ornitologică Română şi i-au rugat pe bistriţeni să ofere hrană, păsărilor care au coborât din cuib, sub formă de peşte sau carne crudă tăiată cuburi, iar, în cazul în care le găsesc îngheţate, să le adăpostească într-o anexă a gospodăriei.

De asemenea, în cazul în care observă că păsările sunt rănite, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze în cel mai scurt timp un medic veterinar.

Directorul APM Bistriţa-Năsăud, Sever Roman, a precizat că a transmis această informare tuturor primăriilor din judeţ, pentru a lua măsuri în cazul în care se vor confrunta cu astfel de situaţii, având în vedere că berzele albe reprezintă o specie protejată, potrivit Agerpres.

Comentarii

loading...