Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Protocolul dintre Primăria Capitalei şi CFR pentru reabilitarea Podului Constanţa a fost încheiat

Consiliul General al Capitalei a aprobat, joi, în unanimitate, protocolul de colaborare dintre CFR S.A. şi Primăria Municipiului Bucureşti cu scopul realizării investiţiilor de reabilitare a Podului Constanţa şi de lărgire a suprafeţei carosabile pe Calea Griviţei.

Rl online 0 comentarii

Starea de degradare a Podului Constanţa a determinat Primăria Capitalei să colaboreze cu CFR S.A, prin intermediul unui protocol, pentru reabilitarea obiectivului de infrastructură.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a anunțat că a lansat procedura simplificată online pentru serviciul de urmărire specială a comportării în exploatare a podului de la km 4+327 (Pod Constanţa), linia 800 Bucureşti Nord - Constanţa. Valoarea totală estimată a contractului este de 478.203,44 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri proprii.

“Starea de degradare avansată a pasajului inferior de cale ferată, linia 800 Bucureşti Nord – Constanţa, identificat , pericolul pe care îl reprezintă pentru participanţii la traficul auto şi asupra transportului public în comun ce se desfăşoară în zonă cât şi interesul manifestat de către Municipiul Bucureşti şi Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A, referitor la executarea lucrărilor de reparare şi reabilitare a obiectivului, au condus la posibilitatea lărgirii cadrului de colaborare între cele două instituţii”, se arată în proiectul de hotărâre supus votului, joi, în cadrul Consiliului General al Capitalei.

Conform documentului, colaborarea dintre CFR şi Primăria Capitalei este necesară şi în proiectul prin intermediul căruia se urmăreşte extinderea suprafeţei carosabile aferente drumului Calea Griviţei.

“Totodată Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030 prevedere implementarea proiectelor prioritare (...) care include lucrări de Lărgire a Calea Griviţei între Piaţa Chibrit şi intersecţia Şos.Chitilei/Bucureştii Noi, investiţie ce nu se poate realiza fără afectarea podului”, se arată în protocol.

Protocolul dintre CFR şi Primăria Generală este încheiat pe o perioadă de patru ani şi prevede printre altele, ca obligaţii, finanţarea de către fiecare parte a cheltuielilor necesare realizării obiectivelor din documentul de colaborare.

Situaţia Podului Constanţa a fost adusă în atenţia autorităţilor după ce în spaţiul public au apărut imagini din care reiese stare avansată de degradare.

Anunţul de participare la procedura simplificată online, conţinând informaţii asupra modului de desfăşurare, precum şi documentaţia de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (S.E.A.P.), la adresa www.e-licitatie.ro., cu nr. SCN1002039.

Comentarii

loading...