15 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

PSD contestă în Justiție starea de alertă din Sectorul 1, menită să rezolve criza gunoaielor

Filiala PSD din Sectorul 1 contestă în Justiție starea de alertă din Sectorul 1, pe care Primăria a cerut-o pentru a rezolva criza gunoaielor.

La cererea Comitetului pentru Situații de Urgență (CSU) condus de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a acceptat declararea stării de alertă în acest sector, în plus față de starea de alertă care este în vigoare la nivel național în contextul pandemiei. Drept urmare, starea de alertă generată de criza salubrității este în vigoare în Sectorul 1 începând din noaptea de vineri spre sâmbătă, 23 – 24 iulie 2021, ora 0.

Starea de alertă specifică Sectorului 1 este valabilă timp de 30 de zile, dacă ea nu va fi anulată de instanță.

„Partidul Social Democrat Sector 1 consideră că această decizie nu este întemeiată legal şi reprezintă doar urmarea firească a unei situaţii de criză declanşată şi întreţinută de către primarul Sectorului 1, doamna Clotilde Armand”, anunță, luni, un comunicat al filialei PSD Sector 1, condusă de Florin Manole.

„În plină stare de alertă declarată la nivel naţional, CSU Sector 1 mai suprapune o altă stare de alertă locală, fapt ridicol şi fără precedent în România şi care nu arată decât înrădăcinarea unei mentalităţi autoritare şi a unor precedente toxice”, subliniază comunicatul PSD Sector 1.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă