17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialRaluca Turcan: Avem 5000 de școli fără internet, dintre care 2800 vor...

Raluca Turcan: Avem 5000 de școli fără internet, dintre care 2800 vor fi probabil conectate

“În urma analizei realizată de către Ministerul Educaţiei, aproximativ 5.000 de clădiri şcolare nu aveau conexiune la internet. Ca atare, în urma grupului comun pe care l-am constituit împreună cu operatorii de telefonie, cu ANCOM, cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale, am ajuns la un progres important, şi anume operatorii îşi vor lua un număr de şcoli pentru care vor asigura fibră optică şi vom ajunge, cel mai probabil, la 2.800 de clădiri şcolare conectate la internet, în plus faţă de cele pe care le avem. În sensul acesta va fi creat un contract-cadru, serviciile din partea operatorilor vor fi furnizate gratuit şi, în urma contractului-cadru, vom adopta şi un memorandum în şedinţa de Guvern, astfel încât să poată să fie finalizat şi juridic acest demers”, a declarat Raluca Turcan la începutul şedinţei de Guvern de joi, 3 septembrie.

Raluca Turcan, în calitate de vicepremier, a fost însărcinată de premierul Ludovic Orban să conducă grupul interministerial care pregătește începerea anului școlar 2020 – 2021.

Această situație, a existenței câtorva mii de imobile școlare fără conexiune la internet, fusese anunțată, joi dimineață, înainte de declarația vicepremierului Raluca Turcan, de un consilier din Ministerul Educației și Cercetării.

Pe lângă lipsa de conexiuni la internet, o altă problemă a începerii anului școlar, planificată la 14 septembrie, va fi lipsa tabletelor care ar fi trebuit oferite elevilor, astfel încât aceștia să poată participa la cursuri online, în acele zile în care nu vor fi prezenți în incinta unităților școlare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă