4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialRecord la simularea Evaluării Naționale

Record la simularea Evaluării Naționale

Potrivit unei informări de presă a Ministerului Educației, remisă cotidianului național “România liberă”, centralizarea datelor comunicate de inspectoratele școlare județene relevă următoarele rezultate – procentul notelor mai mari sau egale cu 5:

–       Limba și literatura română: 71,17% și 88 de elevi au obținut nota 10;

–       Matematică: 59,77% și 980 de elevi au obținut nota 10;

–       Limba și literatura maternă: 79,49% și 22 de elevi au obținut nota 10.

Procentul elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5: 65,6%.

25 de elevi au obținut media 10.

 

Situația din teritoriu

Cele mai bune rezultate au fost obținute în Municipiul București (82,1%) și în județele Cluj (77,6%), Argeș (71,5%), Brăila (71,3%) și Prahova (69,9%).

O şcoală din municipiul Botoşani a avut cel mai scăzut procent la simularea Evaluării Naţionale pentru clasa a VIII-a, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.

Şcoala Gimnazială “Sfânta Maria” a avut o promovabilitate de doar 7,69%, iar media notelor la această unitate de învăţământ a fost de 3,89.

Într-un clasament al celor mai slabe şcoli din Botoşani, întocmit de ISJ pe baza promovabilităţii la simularea la Evaluarea Naţională, Şcoala Gimnazială nr. 1 Dumeni se află pe poziţia a doua cu o rată de promovare de 10,34% şi o medie a notelor de 3,73, iar Şcoala Gimnazială “Dimitrie Brândză” din Viişoara se află pe poziţia a treia cu o promovabilitate de 11,11% şi o medie a notelor de 3,17.

În ceea ce priveşte cele mai bune unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani, pe primul loc s-a situat Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, cu o promovabilitate de 100% şi o medie a notelor de 8,53.

Pe locul al doilea s-a situat Colegiul Naţional “AT Laurian”, tot cu promovabilitate de 100%, dar cu o medie a notelor mai scăzută – 8,10. A treia unitate de învăţământ a fost Liceul Teoretic “Dr. Mihai Ciucă” Săveni, cu o rată de promovare de 100%, dar cu o notă medie de 7,08.

Niciun elev de clasa a VIII-a din judeţul Botoşani nu a obţinut media 10 la simularea examenului de Evaluare Naţională, iar rata de promovare generală la nivelul judeţului Botoşani este de 56,34%.

La Limba şi literatura română procentul de promovare a fost de 65,21%, însă niciun elev care a susţinut această probă nu a primit nota maximă. În acelaşi timp, la Matematică, procentul de promovare a fost de 49,28%, 16 elevi fiind notaţi cu 10.

Ministerul Educației se mândrește totuși cu situația comparată cu simulările din anii precedenți, rezultatele indicând o creștere substanțială a mediilor mai mari sau egale cu 5: 2016 – procentul medii ≥ 5; 2017 – 51,47%; 2018 – 47%; 2019 – 53,1%; 2021 – 65,6%.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă