Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Rectorul Tudorel Toader prezintă trei scenarii pentru noul an universitar

Rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, fostul ministru Tudorel Toader, a prezentat, duminică, trei scenarii posibile pentru începerea anului universitar 2020 - 2021.

Mihai Diac 0 comentarii

Rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, fostul ministru Tudorel Toader, a anunțat că el ar prefera situația în care studenţii revin în incinta Universității și urmează cursuri cu respectarea normelor de igienă şi de "distanţare socială" (fizică). 

"Scenarii pentru începerea anului universitar. 1 - Menţinerea învăţământului online. Specialiştii în educaţie arată cum învăţământul online afectează substanţa actului educativ, fiind lipsit de latura formativă. 2 - Revenirea la normalitate, la învăţământul faţă în faţă. Reprezintă varianta preferabilă, greu însă de sperat că va fi realizată. 3 - Varianta mixtă, cu revenirea progresivă spre normalitate. Cu respectarea reglementărilor legale, a normelor de igienă şi de distanţare socială, profesorul să desfăşoare activităţile didactice normale, iar studenţii care nu se încadrează în capacitatea amfiteatrului ori a sălii de seminar, prin rotaţie, să participe online, din alte amfiteatre, din biblioteci, ori din alt loc adecvat. La acest moment, cred în varianta mixtă", a explicat, duminică, rectorul Tudorel Toader.

Comentarii

loading...