5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSocialRegele Mihai, înmormântat la Catedrala din Curtea de Argeş. 16 mii de...

Regele Mihai, înmormântat la Catedrala din Curtea de Argeş. 16 mii de oameni prezenți la slujbă

Înmormântarea Regelui Mihai, care a avut loc la Noua Catedrală din Curtea de Argeş, s-a încheiat, aproximativ 16.000 de oameni participând la ceremonii, transmite corespondentul Mediafax.

Au fost trase 21 de salve de tun şi a fost intonat imnul naţional, în onoarea fostului suveran.

Slujba a fost oficiată în vechea catedrală de IPS Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Târgoviştei şi Exarh Patriarhal, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, şi IPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale alături de un sobor de preoţi.

După slujbă, militarii au preluat sicriul şi crucea şi s-au deplasat către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, urmaţi de cortegiul funerar. Oamenii prezenţi au luminat drumul între mănăstire şi Noua Catedrală cu lumânările aprinse. În Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală a avut acces doar Familia Regală.

21 de salve de tun au fost trase de către Brigada 30 Gardă, simultan fiind intonate Imnul Naţional şi Imnul Regal. Sicriul a fost apoi coborât în criptă.

Zeci de mii de oameni l-au condus pe ultimul drum în Bucureşti pe Regele Mihai. Pe tot traseul de la Palatul Regal şi până la Patriarhia Română, iar apoi de pe Dealul Patriarhal şi până la Gara Regală Băneasa, oamenii au stat pe marginea drumurilor, aplaudând şi scandând “Regele Mihai”. Mii de buchete de flori au fost aruncate în faţa cortegiului, în semn de omagiu.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost apoi dus cu trenul regal la Curtea de Argeş, iar pe traseu, în gări, s-au adunat mii de oameni care au aplaudat şi au scandat ”Regele Mihai”.

 

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu le prezintă filialelor din București candidatul unic. Cel mai probabil este Cîrstoiu. Se așteaptă reacția Gabrielei Firea

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, se întâlnesc, marți dimineață, cu liderii filialelor din București ale ambelor partide, pentru a le...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă