11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialRegele Mihai s-a întors în România, pentru totdeauna

Regele Mihai s-a întors în România, pentru totdeauna

UPDATE 14,00: Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns la Castelul Peleş și va fi depus în Holul de Onoare al fostei reşedinţe regale, informează Mediafax.

În perioada în care sicriul se află la Domeniul Regal Sinaia, publicul nu are acces.

—————————–

UPDATE 11,00: Avionul cu sicriul Regelui Mihai a aterizat pe Aeroportul Otopeni, iar fostul principe Nicolae și logodnica lui se află printre cei prezenți la ceremonie.

—————————————

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi întâmpinat, pe Aeroportul Otopeni, de Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care va fi însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a anunțat Patriarhia Română.

„În ziua de miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 11.00, sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai I va ajunge la Aeroportul Otopeni unde va fi întâmpinat de reprezentantul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh Patriarhal, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi”, potrivit sursei citate.

Potrivit Patriarhiei Române, vor exista trei momente în care vor fi trase clopotele catedralelor, mănăstirilor şi bisericilor din întreaga ţară, respectiv miercuri, 13 decembrie 2017, ora 11.00, atunci când va sosi în ţară sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, sâmbătă, 16 decembrie 2017, la ora 12.30, la începutul slujbei de înmormântare din interiorul Catedralei Patriarhale şi tot sâmbătă, la ora 18.30, la începutul ceremoniei religioase de îngropare în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă