15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialRelaxarea va fi mai mult în oraș și în etape, cu mască

Relaxarea va fi mai mult în oraș și în etape, cu mască

Masca de protecție, care până acum, pe durata stării de urgență, era doar recomandată, devine obligatorie pe timpul stării de alertă în spații închise, precum și în curtea lăcașurilor de cult.

Aceasta, pentru că bisericile vor primi din nou credincioșii la slujbe, dar aceștia trebuie să asculte slujba stând în curtea bisericilor, fără a avea voie să intre în interiorul clădirii.

“Serviciile religioase vor fi reluate în prima fază în curtea bisericii, deci în exterior. Credincioșii vor purta mască și vor păstra distanța de 1,5 metri. În a doua și a treia etapă aceste condiții vor fi rediscutate”, a promis șeful statului.

Este interzisă deplasarea în afara localității,  cu anumite excepții, considerate “naturale”. “Cine merge la serviciu, merge, se poate ieși pentru munci agricole, pentru sporturi individuale. Totuși, când ieșim din localitate este nevoie de o declarație. Mai puțin în zonele metropolitane. Dacă mergeți de exemplu din București în provincie, aveți nevoie de o declarație scrisă”, a precizat Klaus Iohannis.

Sportivii de performanță pot intra în cantonament, dar vor începe doar pregătirile. Competițiile sportive de grup nu vor începe în această etapă.

 

Când vor fi publicate noile reguli

Șeful statului a promis că noile reguli urmează a fi publicate în viitoarea Lege privind starea de alertă.

“Mă adresez Parlamentului, care are în lucru o lege care reglementează cum se gestionează starea de alertă. Este nevoie urgentă de această lege și solicit parlamentarilor să decidă pe această lege cu maximă celeritate”, a subliniat președintele Klaus Iohannis. Legea ar putea fi aprobată de Camera Deputaților, care este for decizional, în cursul zilei de miercuri, 13 mai.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă