15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialRețeaua PROFI donează un milion de lei pentru dotarea secțiilor ATI

Rețeaua PROFI donează un milion de lei pentru dotarea secțiilor ATI

Pentru a fi salvată, o persoană afectată grav de Coronavirus are nevoie sa fie intubată și ventilată timp de două săptămâni.

“România dispune de 2356 de paturi imediat disponibile, din care 1292 nu au ventilatoare și alte echipamente. Dotarea completă a 1292 de paturi necesita aproximativ 139.000.000 euro”, a declarat Dorel Săndesc, președintele ATI din România.

“Este vorba de sume foarte mari de bani și de timp extrem de scurt in care trebuie intervenit. Fiecare zi pierdută în a se mai comanda aceste aparate, în mod real și cu certitudine ne va costa vieți. Fiecare donație pentru acest scop contează!” a subliniat Călin Costinaș, director general adjunct PROFI.

Din acest motiv, PROFI a hotărât să aloce suma de un milion de lei pentru dotarea secțiilor ATI ale spitalelor din România cu aparate de ventilație, a anunțat un comunicat de presă transmis de PROFI.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă