Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reţetă de gulaş veche din anul 1600, preparată cu ocazia Zilelor Maghiare

Reţetă de gulaş veche din anul 1600, preparată cu ocazia Zilelor Maghiare

Un gulaş preparat după o reţetă veche din anul 1600 va reprezenta doar unul dintre punctele de interes ale ediţiei din acest ale manifestării "Zilele Maghiare din judeţul Hunedoara", care va avea loc în perioada 22-30 septembrie în mai multe oraşe şi localităţi hunedorene.

Rl online 0 comentarii

"Nu ne-am schimbat nici gândirea şi nici valorile în cei nouă ani de când organizăm Zilele Maghiare în judeţul Hunedoara. Dorim să contribuim la o atmosferă plăcută, de deschidere, colaborare şi dialog între comunităţile minoritară maghiară şi majoritară română. Dorim să arătăm că avem şi noi câteva elemente de cultură, de gastronomie, de dans, creaţie şi artă care sunt importante pentru noi împreună, pentru hunedoreni", a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele UDMR Hunedoara, parlamentarul european Iuliu Winkler.

Anul acesta, "Zilele Maghiare din judeţul Hunedoara" marchează şi împlinirea a 575 de ani de la naşterea celui mai cunoscut rege al Ungariei - Matei Corvin, fiul lui Ioan de Hunedoara, manifestările desfăşurându-se sub sloganul "Matyas Rex -acasă".

"Sper să aducem (la Zilele Maghiare din judeţul Hunedoara, n.r.) multiculturalitatea, voia bună, arta culinară şi arta medievală, dansurile medievale şi preparatele de gulaş. Îi aşteptăm pe toţi locuitorii judeţului să petreacă împreună cu noi. De exemplu, pot să menţionez că în Deva vor fi şapte ceaune cu gulaş de arome şi reţete diferite, tradiţionale. Chiar am promisiunea că una dintre reţete va fi din anii 1600 - 1700, ca pe vremea lui Matyas Rex", a spus organizatorul principal al manifestării, profesorul Kocsis Attila.

"Zilele Maghiare din judeţul Hunedoara" vor începe duminică, în Piaţa Cetăţii din Deva cu programe în aer liber, un târg al meşteşugarilor, dansuri populare şi medievale şi un atelier de gastronomie în care vor fi preparate gulaş la ceaun, plăcinte şi cozonac secuiesc. În cursul serii sunt programate două concerte ale trupelor Titan şi Brody Janos (Ungaria).

Manifestările vor continua duminică, după un desfăşurător similar, în curtea Castelului Corvinilor din Hunedoara şi la Orăştie.

Pe parcursul săptămânii viitoare vor mai avea loc la Deva, Hunedoara, Petroşani, Lupeni, Brad, Cristur şi Călan concerte, spectacole de teatru, expoziţii, prezentări de carte, o caravană a filmelor, toate având ca scop promovarea relaţiilor interetnice în comunităţile locale şi a dialogului intercultural.

Zilele Maghiare din judeţul Hunedoara se vor încheia duminică, 30 septembrie, cu acţiuni culturale la Deva, Lupeni, Brad şi Petroşani.

Comentarii

loading...