25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSocialMinisterul de Interne i-a comemorat pe eroii jandarmi uciși în Revoluția Română

Ministerul de Interne i-a comemorat pe eroii jandarmi uciși în Revoluția Română

Eroii jandarmi căzuți la datorie în 23 decembrie 1989, în fața Aeroportul Internațional Otopeni, au fost comemorați la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența ministrului Ion Marcel Vela.

Potrivit unui comunicat al MAI, ceremonia de comemorare a avut loc la data de 23 decembrie 2019.

O placă având înscrise numele celor 39 de eroi jandarmi a fost amplasată în Galeria Eroilor Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, a depus și o coroană de flori la Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul Internațional Otopeni dedicat celor care și-au pierdut viața în 23 decembrie 1989.  La ceremonial au luat parte cadre din conducerea MAI și a Jandarmeriei Române, reprezentanți ai asociațiilor de revoluționari, veterani de război, precum și membri de familie ai eroilor martiri.

Incidentul din 23 decembrie 1989 s-a produs în contextul în care un detașament de militari în termen din unitatea de transmisiuni de la Câmpina (subordonată Ministerului de Interne) a fost trimis să apere aeroportul, după ce fuseseră lansate zvonuri cu privire la producerea unor atacuri terestre şi aeriene asupra aeroportului. Când mașinile cu militari în termen au ajuns în fața Aeroportului Otopeni, asupra lor s-a deschis focul. Se pare că autorii tragerii au fost militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN), care au crezut că aeroportul este atacat de teroriști.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă