14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialRomân, condamnat la închisoare în SUA pentru că a piratat "World of...

Român, condamnat la închisoare în SUA pentru că a piratat “World of Warcraft”

Călin Mateiaş, în vârstă de 38 de ani şi originar din Bucureşti, a fost extrădat în Statele Unite după ce a inundat în 2010 serverele acestui joc video online cu un număr atât de mare de cereri de conectare, încât “World of Warcraft” a devenit inaccesibil pentru mii de alţi jucători din lumea întreagă.

“Supărat pe un jucător cu care juca acest joc în mod regulat, acuzatul era hotărât să îi facă să piardă pe adversarii lui din jocul ‘WoW’ prin oprirea serverelor, pentru ca aceştia să nu mai poată să aibă acces la jocul online”, au scris procurorii în documentele depuse la un tribunal american.

“Faptele lui erau motivate de dorinţa puerilă de a câştiga acest joc şi de a-i vedea pe ceilalţi pierzând”, potrivit aceleiaşi surse.

În februarie, Călin Mateiaş a pledat vinovat în faţa unui tribunal din Los Angeles după ce a fost acuzat că a avariat în mod intenţionat un calculator protejat. Luna trecută, el a plătit 30.000 de dolari companiei Blizzard Entertainment, editorul jocului video “World of Warcraft”.

În consecinţă, autorităţile americane au renunţat la judecarea românului într-un proces separat, deschis în statul Pennsylvania, în care Călin Mateiaş era acuzat de piraterie informatică.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă