Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România, alertă europeană din cauza crizei de imunoglobulină

România, alertă europeană din cauza crizei de imunoglobulină

Ministerul Sănătății a activat Mecanismul de Protecție Socială privind o alertă europeană pentru România, din cauza crizei de imunoglobulină.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că prin acest mecanism România va primi imunoglobulină din partea statelor europene, care au necesar disponibil.

”Am informat cabinetul primului ministru, pe doamna prim-ministru și a fost de acord să activăm mecanismul de Alertă la nivel european prin care solicităm imunoglobulină pentru și statele care au la dispoziție acest medicament, ne pun la dispoziție.

Am aflat sâmbătă câți pacienți au nevoie de imunoglobulină, eu am vorbit în februarie cu furnizorii și aveam niște promisiuni, dar eu nu mai cred în astfel de promisiuni. Sunt foarte mulți pacienți care au nevoie de acest medicament.

Din estimările primite de la CNSAS și Agenția Naținoală a Medicamentului avem nevoie de 5000 de fiole lunar. Luna trecută am 1600 de fiole, care s-au epuizat foarte rapid. Chiar nu mai putem aștepta, România are nevoie de imunoglobulină. Nu cred că trebuie să negociem viețile oamenilor. Săptămâna viitoare voi mai avea o întâlnire cu reprezentanții producătorilor de medicamente”, a declarat Sorina Pintea, la Antena 3.

Comentarii

loading...