10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialRomânia este printre cele mai ambițioase state europene în domeniul proiectelor de...

România este printre cele mai ambițioase state europene în domeniul proiectelor de mediu

România, prin președintele Klaus Iohannis, a prezentat la data de 17 martie un plan “mai generos pentru natură” decât alte țări membre ale UE, anunță un comunicat de presă transmis de organizația neguvernamentală Agent Green.

Totuși, pe ansamblu, “statele membre ale UE plănuiesc să cheltuiască o suma prea mică pentru a proteja natura din cele 672 milarde € acordate de Comisia Europeană prin Facilitatea de Redresare și Reziliență (RRF)”, precizează comunicatul de presă.

Acest punct de vedere este exprimat de o coaliție europeană de ONG-uri de mediu cu ocazia reuniunii miniștrilor Mediului din țările UE, reuniune care are loc joi, 18 martie 2021.

În cazul României, din cei aproximativ 31 de milarde de euro, aproximativ 37 la sută sunt destinați combaterii schimbărilor climatice și protejării biodiversității.

Pe parcursul dezbaterilor premergătoare anunțului făcut ieri de președintele Iohannis, “Agent Green criticase prima formă a planului României deoarce abordează mai mult efectele și nu cauzele schimbărilor climatice și a pierderii de biodiversitate. Mai mult, tranziția către producția și consmul de enrergie verde nu era una abruptă. Forma prezentată ieri include îmbunătățiri semnificative. Chiar dacă se insistă încă pe risipirea unor sume imense pentru proiecte de irigații, drenaj și sisteme anti-grindină (6,2 miliarde €) în zone care oricum sunt în curs de deșertificare, s-au făcut însă salturi semnificative în versiunea îmbunătățită a PNRR (Planul Național de Reziliență și Redresare)”, precizează comunicatul de presă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă