8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialRomânia își închide frontierele! Care sunt punctele de trafic prin care nu...

România își închide frontierele! Care sunt punctele de trafic prin care nu se mai circulă

În afara Vamei Borș, toate cele trei puncte de frontieră de pe teritoriul judeţului Bihor – Salonta, Valea lui Mihai şi Săcuieni – au fost închise, sâmbătă după amiaza, începând cu ora 16, ca urmare a dispoziției Ministerului de Interne, Marcel Vela anunțând că decizia a fost luată “pentru folosirea eficientă a resurselor” în lupta împotriva răspândirii îmbolnăvirilor cu coronavirus.

Având în vedere deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, CFR a luat decizia închiderii, pe o perioadă determinată de 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii, a anumitor puncte de trecere a frontierei cu circulație feroviară. Decizia afectează în primă instanță trenurile operate în comun de CFR Călători și MAV-Start care tranzitează frontiera de stat de la Valea lui Mihai.

Astfel, începând cu 15 martie, CFR suspendă circulația următoarelor trenuri: 6811 Oradea – Debrecen, 6823 Satu Mare – Debrecen, 687 Satu Mare – Wien Hbf., 6812 Debrecen – Oradea, 6822 Debrecen – Satu Mare și 686 Wien Hbf – Satu Mare
Călătorii care au bilete cumpărate la trenurile menționate pot solicita restituirea integrală a contravalorii legitimațiilor de călătorie.

În cazul legitimațiilor de călătorie cumpărate pentru această perioadă la trenurile internaționale care trec prin alte stații de frontieră și se dorește renuntarea la călătorie, restituirea tarifelor legitimațiilor se efectuează conform reglementărilor internaționale în vigoare, aduse la cunoștința pasagerilor la momentul cumpărării. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Internațional / Informații de călătorie.

De asemenea, circulația rutieră și feroviară a fost închisă parțial și în restul țării, în mai multe puncte de trecere a frontierei cu țările vecine. 

Traficul este permis, către și dinspre Bulgaria, doar prin Vama Veche, Ostrov, Giurgiu și Calafat, în timp la granița cu Serbia încă se poate circula prin punctele Porţile de Fier 1, Moraviţa şi Jimbolia, celelalte fiind închise de către guvernul sârb.

În Arad, punctul de trecere a frontierei de la Turnu a fost închis, la fel ca și vama de la Sighet, în Maramureș. Pentru traficul către și dinspre Ucraina încă rămân deschise punctele de frontieră Halmeu și Siret.

La granița cu Moldova au fost închise punctele Rădăuți Prut și Oancea Anterior.

De luni, noi puncte de frontieră ar putea fi închise, ținînd cont de faptul că limitarea circulaţiei vehiculelor sau a persoanelor în anumite zone ori între anumite ore este una dintre măsurile excepționale ce se pot institui în perioada stării de Urgență.

 

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă