Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

România, lider în UE la creşterea comerţului cu amănuntul, în ianuarie

România a înregistrat în ianuarie 2018 cel mai semnificativ avans din Uniunea Europeană la comerţul cu amănuntul, comparativ cu perioada similară din 2017, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Rl online 0 comentarii

În zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 2,3% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 2,7%. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au urcat cu 4,2%, cele de combustibili au crescut cu 1,7%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 0,6%.

Cele mai mari creşteri anuale au fost raportate în România (11%), Ungaria (7,5%), Letonia (7,2%) şi Franţa (6,3%), singurele scăderi fiind în Estonia (minus 0,9%) şi Belgia (minus 0,2%).

În ianuarie, comparativ cu luna precedentă, comerţul cu amănuntul a scăzut cu 0,1% în zona euro şi în UE 28, după ce în decembrie s-a înregistrat un declin de 1% în zona euro şi de 0,9% în Uniunea Europeană. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat în ianuarie de faptul că vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au scăzut cu 0,3%, cele de produse non-alimentare cu 0,2%, iar cele de combustibili au urcat cu 0,3%.

Cele mai mari creşteri lunare au fost înregistrate în Letonia (2,1%), Finlanda (1,3%), Ungaria (1,1%) şi Austria (0,7%), cel mai semnificativ declin fiind raportat în Estonia (minus 2,4%), Belgia (minus 1,6%), Malta (minus 1,4%), Slovacia (minus 1%) şi România (minus 0,9%).

Comentarii

loading...