15 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Românii păcăliți de fiecare dată când cumpără fructe și legume

vertisment pentru români, lansat de oficialii de la Autoritatea Sanitar-Veterinară, care au atras atenția că pe rafturile magazinelor sau în piețe ajung legume și fructe etichetate fals.

Unele dintre aceste mărfuri sunt aduse din import, iar comercianții pretind că sunt românești, cu scopul de-a le vinde mai ușor, știind faptul că sunt căutate produsele autohtone. Păcăliți sunt cumpărătorii, care nu pot verifica proveniența fructelor și legumelor. Ministrul Agriculturii a anunțat că știe de aceste înșelătorii, dar nu le poate opri, deocamdată.

 
Inspectorii sanitari spun că descoperă tot mai des loturi de legume și fructe cu eticheta românească, dar care în realitate sunt aduse din import. Ultima descoperire a fost la mai multe depozite en gros și magazine din Brăila și Bacău.

„Au fost retrase de la comercializare peste 60 de tone de mere și usturoi din țări terțe, iar la raft cu eticheta cu proveniență din România. Au sancționat și au și închis acel operator economic, iar pentru o perioadă de timp acesta nu poate importa din alte țări”, a spus Mihai Ponea, șeful de la ANSVSA, conform PRO TV.

Ultima oră
Pe aceeași temă