11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialRomânii pot merge să-și lucreze pământul chiar și la 200 de kilometri,...

Românii pot merge să-și lucreze pământul chiar și la 200 de kilometri, spune ministrul de Interne

Ministrul de Interne a explicat că, oricât de departe s-ar afla un teren agricol, proprietarul are voie să se deplaseze până la el pentru a-l lucra, în ciuda stării de urgență.

Ministrul Vela a precizat că, în mod intenționat, în Ordonanțele Militare nu s-a indicat o distanță maximă permisă pentru deplasare, astfel încât un proprietar din București, de exemplu, să poată ajunge la terenul său agricol, chiar dacă acest teren s-ar afla, de exemplu, “la 200 de kilometri de București”.

Ministrul a precizat, pe de altă parte, că agricultorul care se deplasează la un teren agricol trebuie să prezinte, la cererea Poliției, și actul de proprietate asupra terenului, ca să demonstreze că deplasarea este justificată.

Pe de altă parte, conform unor precizări difuzate anterior de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) din cadrul Guvernului României, dreptul de circulație pentru executarea de lucrări agricole este permis doar pentru persoanele care obțin venituri din aceste lucrări agricole, nu pentru orice proprietar de teren agricol.

“Conform Ordonanţelor Militare nr. 3 şi nr. 4 este permisă deplasarea persoanelor, fără a fi specificată o distanţă anume, pentru activităţi agricole. Această excepţie a fost introdusă, în principal, pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli şi al persoanelor care obţin din activităţile agricole unicul sau principalul venit şi nu pentru a fi folosită ca pretext pentru a efectua deplasări de către orice persoană care are în proprietate un teren”, a anunțat GCS.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă