13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialRomânii vor înapoi în școli

Românii vor înapoi în școli

Cercetarea relevă că 77% dintre români sunt de părere că şcolile ar trebui redeschise pe 8 februarie, 16% că nu ar trebui redeschise, iar 7% nu ştiu sau nu au răspuns la întrebare.

Sondajul arată că 48% dintre români sunt îngrijoraţi de pandemia de COVID-19, 27% – puţin îngrijoraţi, 13% – deloc îngrijoraţi şi 11% – foarte îngrijoraţi, iar 1% nu ştiu sau nu au răspuns.

 

Împotriva carantinării

Potrivit aceluiași studiu, 79% dintre respondenţi nu sunt de acord cu o nouă decizie de carantină totală, în timp ce 17% sunt de acord, iar 4% nu ştiu sau nu au răspuns.

Totodată, 35% dintre subiecţii cercetării au afirmat că se vor vaccina anti-COVID-19 cu siguranţă, 30% că nu se vor vaccina cu siguranţă, în timp ce 27% încă nu s-au decis. 8% nu ştiu sau nu au răspuns la această întrebare.

Mai mult de o treime (39%) dintre respondenţi au precizat că mai degrabă, din informaţiile pe care le au până acum, nu au încredere în eficacitatea vaccinurilor împotriva COVID-19, 37% că au încredere, iar 24% nu ştiu sau nu au răspuns.

Cercetarea mai relevă că 73% dintre respondenţi consideră că România se îndreaptă mai degrabă într-o direcţie greşită, 15% – într-o direcţie bună, iar 12% – nu ştiu sau nu au răspuns.

Cercetarea Avangarde a fost realizată în perioada 15 – 17 ianuarie la nivel naţional, pe un eşantion de 710 persoane prin metoda CATI (telefonic). Studiul are o marjă de eroare de +/- 3,5%.

Până în momentul de față, la nivelul învățământului preuniversitar, 45,06% dintre angajați au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajați din sistem, potrivit datelor publicate recent de Ministerul Educației.

În sistemul de învățământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64% (raportat la totalul de 51.094 de titulari angajați în sistem).

Ministerul Educației a prelungit perioada de interogare a angajaților din sistemul educațional cu privire la disponibilitatea pentru vaccinarea anti-COVID-19, până la data de 1 februarie.

“Având în vedere suprapunerea între perioada de vacanță și perioada de interogare, suprapunere care a generat un număr important de persoane care nu s-au exprimat nici afirmativ, nici negativ cu privire la disponibilitatea de vaccinare, Ministerul Educației decide inițierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilității de vaccinare, în perioada 16 ianuarie – 1 februarie 2021”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă