22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSocialRomsilva: Peste 23.000 de voluntari au participat la acţiunile de împădurire

Romsilva: Peste 23.000 de voluntari au participat la acţiunile de împădurire

Dintre cei peste 23.000 de voluntari înregistraţi la nivel naţional, 14.365 sunt elevi, 1.930 cadre didactice, iar 386 studenţi. De asemenea, la acţiunile de împădurire organizate de Romsilva au participat 6.694 de voluntari, între care membri ai unor asociaţii non-guvernamentale, autorităţi locale, angajaţi ai Gărzii Forestiere, ai Gărzii de Mediu, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, jandarmi, militari, poliţişti, pompieri şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

“Pentru elevi şi studenţi, aceste acţiuni au şi un puternic rol educativ, aceştia învăţând de la silvicultori să planteze puieţii forestieri, dar şi cum se pot implica, pe viitor, în protejarea pădurilor”, precizează sursa citată.

Din datele Romsilva reiese că, până în prezent, în campania de împăduriri de primăvară, Regia a împădurit 3.260 de hectare, a plantat 7 hectare de perdele forestiere de protecţie, a regenerat natural alte 6.578 de hectare de pădure şi a realizat completări curente în zonele împădurite în anii anterior şi refaceri ale pădurilor calamitate pe alte 1.449 de hectare.

În acelaşi timp, Romsilva a asigurat gratuit 357.000 de puieţi forestieri organizaţiilor şi voluntarilor care s-au implicat în alte acţiuni de împăduriri, în afara pădurilor de stat.

Campania de împăduriri de primăvară continuă în zonele montane, în acest moment zece direcţii silvice derulând lucrări de împăduriri şi regenerări a pădurilor.

Romsilva precizează că, în acest an, va regenera în cele două campanii de împăduriri, din primăvară şi toamnă, 12.881 de hectare, dintre acestea 8.433 de hectare prin regenerări naturale şi 4.448 de hectare prin împăduriri, cu o investiţie de 167,4 milioane de lei.

În ultimii 27 de ani, Romsilva a regenerat peste 540.000 de hectare de pădure.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului şi 22 de parcuri naţionale şi naturale cu o suprafaţă de aproximativ 850.000 de hectare.

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă