Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Ruptura dintre presă şi Facebook: Compania a anunţat mai multe schimbări pentru fluxul de ştiri

Povestea de dragoste dintre Facebook şi presă se apropie de sfârşit, după ce compania a anunţat mai multe schimbări pentru fluxul de ştiri, care vor reduce numărul de articole care ajung la utilizatorii reţelei sale de socializare, scrie Go4it.

Rl online 0 comentarii

Prioritatea o va avea conţinutul personal generat de utilizatori. Mai mult, Facebook le-a dat o lovitură publicaţiilor internaţionale şi naţionale după ce a anunţat că vor avea prioritate în News Feed ştirile locale.

În acest context, o publicaţie mare din Brazilia, Folha de S. Paulo, a anunţat că nu îşi va mai distribui conţinutul pe Facebook. Potrivit reprezentanţilor Folha, măsurile luate recent de compania condusă de Mark Zuckerberg nu vor face altceva decât să încurajeze promovarea de ştiri false.

Un alt motiv pentru care Folha de S. Paulo a luat această decizie este scăderea continuă a reach-ului pe Facebook pentru articolele sale. Procentul utilizatorilor care au accesat conţinutul publicaţiei prin intermediul Facebook a scăzut de la 39% la începutul anului trecut, la 24% în decembrie 2017.

Compania care deţine ziarul nu va şterge pagina de Facebook, dar nu va mai publica conţinut nou pe aceasta. Cititorii vor putea să partajeze în continuare articole din publicaţie pe conturile şi paginile lor de pe reţeaua de socializare.

Folha de S. Paulo, o publicaţie fondată în 1921, are 5,95 milioane de fani pe Facebook. Brazilia este una dintre cele mai importante pieţe pentru reţeaua de socializare. În statul din America Latină sunt mai mult de 100 de milioane de utilizatori de Facebook.

Comentarii

loading...