12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialȘase sirieni, prinși la Vama Giurgiu, într-un transport de frigidere

Șase sirieni, prinși la Vama Giurgiu, într-un transport de frigidere

“La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion, un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere din Turcia pentru Polonia. Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat că şnurul de siguranţă al semiremorcii este secţionat şi relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda de dioxid de carbon aparatul a indicat o concentraţie de gaz mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă”, se arată în comunicat.

În urma controlului amănunţit, printre frigidere au fost descoperite şase persoane care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate.

La cercetări a fost stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, patru adulţi şi doi minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 44 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în semiremorca camionului într-o parcare din Istanbul, cu ajutorul şoferului, căruia i-au plătit suma de 9.000 de dolari pentru a-i ajuta să ajungă în Germania, mai informează sursa citată.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, camionul, şoferul turc şi cei şase migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă