23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialScheletul unui dinozaur a fost vândut la Paris pentru 2 milioane de...

Scheletul unui dinozaur a fost vândut la Paris pentru 2 milioane de euro

Oasele despre care oamenii de ştiinţă spun că ar fi aparţinut „probabil unei noi specii” asemănătoare allosaurus au fost găsite în timpul unor săpături efectuate în 2013, în Wyoming.

Scheletul vechi de 150 de milioane de ani, intact în proporţie de 70%, a fost cumpărat pentru 2,01 milioane de euro de un colecţionar de artă francez, care a dorit să rămână anonim şi care a promis că îl va împrumuta unui muzeu din Franţa.

Dinozaurul, care măsoară 9 metri lungime şi 2,6 metri înălţime, a trăit în perioada Jurasic. Eric Mickeler de la casa de licitaţii Aguttes a precizat că este „unicul exemplar din specia lui” descoperit până acum.

Expertul Eric Geneste a explicat pentru AFP că este greu „de clasificat scheletul de allosaurus”, deoarece este mai robust, „cu umeri mai largi şi un număr diferit de dinţi”.

„Sunt atâtea diferenţe între dinozaur şi un allosaurus la fel ca între un om şi o gorilă”, a adăugat el.

Estimat iniţial la 1,8 milioane de euro, scheletul a suscitat interesul colecţionarilor din Japonia şi Suedia, care au licitat prin telefon.

Aceeaşi casă de licitaţii franceză a vândut, în 2016, un schelet de allosaurus numit Kan pentru 1,1 milioane de euro.

Mickeler a afirmat că ierbivorii nu interesează cumpărătorii atât de mult precum carnivorii.

Unul dintre scheletele de T-Rex cel mai bine conservate din lume va fi expus, miercuri, la Paris. Este pentru prima dată când Franţa găzduieşte o astfel de fosilă. Numit Trix, scheletul femelei dinozaur are 4 metri înălţime şi 12,5 metri lungime, iar greutatea lui este de aproximativ 9 tone.

Trix, care a trăit aproximativ 30 de ani, este expusă în Muzeul Naţional de Istorie Naturală. Foarte bine conservat, scheletul vechi de aproximativ 67 de milioane de ani este aproape complet, compus din 250 de oase. Are un craniu de 1,5 metri în diametru şi o coadă de 4 metri.

Expoziţia va fi deschisă până pe 2 septembrie.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă