Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Schimbări de proporții la Programul Rabla. Ce mașini nu vor mai fi acceptate la casare

Lovitură pentru românii cu maşini vechi. Autorităţile au decis să facă o schimbare radicală într-unul dintre cele mai răspândite programe guvernamentale.

Rl online 0 comentarii

Programul RABLA se modifică din temelii şi nu va mai fi accesibil pentru toată lumea. Noile condiţii impuse de către autorităţi sunt mult mai greu de îndeplinit, anunţă bugetul.ro.

Conform unui proiect de act normativ aflat în dezbatere, mașinile care nu au inspecția tehnică periodică (ITP) valabilă la momentul depunerii cererii de înscriere în programul Rabla ori la momentul depunerii dosarului de acceptare (în cazul firmelor) nu vor mai fi acceptate la casare.

Pe lângă asta, firmele care primesc ajutorul de minimis prin programul „Rabla” vor fi monitorizate și obligate să înmatriculeze mașinile noi pe numele beneficiarului, altfel riscând să piardă ajutorul acordat, informează avocatnet.ro.

Și în 2018, românii pot cere peste 9.000 de lei de la stat, prin programul „Rabla”, dacă duc la casare o mașină veche și cumpără una nouă, prin deja cunoscutul program de finanțare Rabla.

Regulile programului se vor schimbate în perioada următoare, potrivit Proiectului de Ordin al Ministerului Mediului privind modificarea și completarea Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017 – 2019, document de curând pus în dezbatere, precizează sursa citată.

Comentarii

loading...