Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Școala începe pe 14 septembrie, cu majoritatea elevilor în clasă, a anunțat președintele Iohannis

Școala începe pe 14 septembrie, cu majoritatea elevilor în clasă, a anunțat președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că anul școlar 2020 - 2021 începe, în învățământul preuniversitar, pe 14 septembrie.

Mihai Diac 0 comentarii

"Pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic, la şcoală", a anunțat, miercuri seară, președintele Klaus Iohannis.

Decizia legată de fiecare școală "se descentralizează, se ține cont de situația din fiecare localitate sau din școală", a precizat, miercuri, șeful statului. 

Anul școlar va începe la data de 14 septembrie, iar pentru fiecare școală în parte se va aplica unul dintre cele trei scenarii elaborate: verde, galben sau roșu.

Scenariul verde se aplică în localitățile care au avut, în medie, mai puțin de un caz nou de coronavirus la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni dinaintea datei de 14 septembrie. În acest scenariu, toți elevii vin să urmeze cursuri în școală.

"Bucureștiul se încadrează în scenariul verde. Majoritatea localităților din România intră pe scenariul verde", a precizat președintele Iohannis.

Următorul scenariu, cu risc mediu, este scenariul galben. În școlile care se încadrează în acest scenariu, o parte a elevilor vor veni la școală iar cealaltă parte vor face cursuri online.

Scenariul pentru situațiile cele mai grave este scenariul roșu. În această variantă, toți elevii vor face cursuri online, de acasă.

Președintele Iohannis a estimat că doar câteva sute de localități din România se vor încadra la scenariul galben sau roșu. În aceste localități, "online-ul va ține locul învățământului în școală", a precizat șeful statului.

Decizia referitoare la încadrarea într-un anumit scenariu se va lua, la propunerea conducerii fiecărei școli, de către Inspectoratul Școlar.

Comentarii

loading...