10.1 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Școala începe pe 14 septembrie, cu majoritatea elevilor în clasă, a anunțat președintele Iohannis

„Pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic, la şcoală”, a anunțat, miercuri seară, președintele Klaus Iohannis.

Decizia legată de fiecare școală „se descentralizează, se ține cont de situația din fiecare localitate sau din școală”, a precizat, miercuri, șeful statului. 

Anul școlar va începe la data de 14 septembrie, iar pentru fiecare școală în parte se va aplica unul dintre cele trei scenarii elaborate: verde, galben sau roșu.

Scenariul verde se aplică în localitățile care au avut, în medie, mai puțin de un caz nou de coronavirus la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni dinaintea datei de 14 septembrie. În acest scenariu, toți elevii vin să urmeze cursuri în școală.

„Bucureștiul se încadrează în scenariul verde. Majoritatea localităților din România intră pe scenariul verde”, a precizat președintele Iohannis.

Următorul scenariu, cu risc mediu, este scenariul galben. În școlile care se încadrează în acest scenariu, o parte a elevilor vor veni la școală iar cealaltă parte vor face cursuri online.

Scenariul pentru situațiile cele mai grave este scenariul roșu. În această variantă, toți elevii vor face cursuri online, de acasă.

Președintele Iohannis a estimat că doar câteva sute de localități din România se vor încadra la scenariul galben sau roșu. În aceste localități, „online-ul va ține locul învățământului în școală”, a precizat șeful statului.

Decizia referitoare la încadrarea într-un anumit scenariu se va lua, la propunerea conducerii fiecărei școli, de către Inspectoratul Școlar.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă