Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto - Inquam

Foto - Inquam

Se pregătesc măștile pentru elevi și profesori

Premierul Ludovic Orban a cerut, în ultima şedinţă de Guvern, ca, până pe 1 iunie, măştile de protecţie sanitară să ajungă în şcoli, în condiţiile în care cursurile de pregătire pentru examenele naţionale încep pe 2 iunie.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Potrivit datelor Ministerului Educației și Cercetării (MEC), obținute de “România liberă”, se dorește achiziționarea unei cantități de minimum 15.188.000 de măști sanitar tip II și maximum 17.000.000 de astfel de echipamente.
Măștile urmează să fie achiziționate prin procedura de negociere fără publicare prealabilă, contractul urmând să fie încheiat cu mai mulți agenți economici.
Există două posibilități, conform caietului de sarcini:
1. întreaga cantitate să fie livrată până la data de 29 mai;
2. 9.608.000 măști să fie livrate până la data de 29 mai, iar alte 5.580.000 să ajungă în depozitele inspectoratelor școlare, până pe 10 iunie.
Din informațiile noastre, contractul urmează să fie semnat până vineri.
Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a precizat, în ședința de Guvern, de miercuri, că procedurile de achiziţie sunt în plină desfăşurare.
"Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, aveţi grijă că aveţi obligaţia de a finaliza procedurile de licitaţie şi de a şi distribui măştile. Ministerul Educaţiei, cel târziu până în data de 1 iunie, trebuie să ajungă la şcoli, iar Ministerul Sănătăţii, în momentul în care aveţi solicitările, datele de la administraţiile locale - şi aici trebuie să mişte rapid Direcţiile de sănătate publică - trebuie să lansaţi imediat procedura de licitaţie, astfel încât să putem să distribuim măştile către cele 2.300.000 de persoane aflate în stare de vulnerabilitate", a spus premierul Ludovic Orban.

Comentarii

loading...