10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSocialSe pregătesc măștile pentru elevi și profesori

Se pregătesc măștile pentru elevi și profesori

Potrivit datelor Ministerului Educației și Cercetării (MEC), obținute de “România liberă”, se dorește achiziționarea unei cantități de minimum 15.188.000 de măști sanitar tip II și maximum 17.000.000 de astfel de echipamente.
Măștile urmează să fie achiziționate prin procedura de negociere fără publicare prealabilă, contractul urmând să fie încheiat cu mai mulți agenți economici.
Există două posibilități, conform caietului de sarcini:
1. întreaga cantitate să fie livrată până la data de 29 mai;
2. 9.608.000 măști să fie livrate până la data de 29 mai, iar alte 5.580.000 să ajungă în depozitele inspectoratelor școlare, până pe 10 iunie.
Din informațiile noastre, contractul urmează să fie semnat până vineri.
Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a precizat, în ședința de Guvern, de miercuri, că procedurile de achiziţie sunt în plină desfăşurare.
“Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, aveţi grijă că aveţi obligaţia de a finaliza procedurile de licitaţie şi de a şi distribui măştile. Ministerul Educaţiei, cel târziu până în data de 1 iunie, trebuie să ajungă la şcoli, iar Ministerul Sănătăţii, în momentul în care aveţi solicitările, datele de la administraţiile locale – şi aici trebuie să mişte rapid Direcţiile de sănătate publică – trebuie să lansaţi imediat procedura de licitaţie, astfel încât să putem să distribuim măştile către cele 2.300.000 de persoane aflate în stare de vulnerabilitate”, a spus premierul Ludovic Orban.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă